Antradienis, 7 vasario, 2023
-1 °c
Radviliškis
-2 ° Tr
-2 ° Kt
-1 ° Pn
-1 ° Št
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
SUBSCRIBE
mano Radviliskis
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Politika
  • Sveikata
  • Jaunimas
    Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

    Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

    Kutiškius aplankė Trys karaliai

    Kutiškius aplankė Trys karaliai

    Šeduvos gimnazijoje vyko labdaros paramos koncertas „Uždekim žiburius širdžių“

    Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

    Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

    Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

    Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

    Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

    Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

    „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

    „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

    Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

    Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

    Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

    Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

    Trending Tags

    • Sportas
    • Turizmas
    • Maistas
    • Kultūra
    • Pramogos
    • Kriminalai
    • Įvairūs
    • Verslas
    • Politika
    • Sveikata
    • Jaunimas
      Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

      Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

      Kutiškius aplankė Trys karaliai

      Kutiškius aplankė Trys karaliai

      Šeduvos gimnazijoje vyko labdaros paramos koncertas „Uždekim žiburius širdžių“

      Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

      Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

      Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

      Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

      Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

      Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

      „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

      „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

      Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

      Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

      Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

      Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

      Trending Tags

      • Sportas
      • Turizmas
      • Maistas
      • Kultūra
      • Pramogos
      • Kriminalai
      • Įvairūs
      No Result
      View All Result
      mano Radviliskis
      No Result
      View All Result

      5 itališki produktai, kurie turi būti kiekvienoje virtuvėje

      RINA@ RINA
      Pirmadienis, 3 gegužės, 2021
      0
      Autorius: IKI
      Kamuoja kelionių ilgesys? Jeigu į užsienį išvykti kol kas neplanuojate, tai daryti galite ir neiškeldami kojos iš namų. Juk maistas – vienas svarbiausių ir autentiškiausių dalykų, per kurį pažįstame kitas kultūras. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad itališka virtuvė tikriausiai viena populiariausių visame pasaulyje. Anot jos, šios šalies maistas itin mėgstamas dėl to, kad siejamas su šeimos tradicijomis ir jaukumu.

      „Itališkas maistas daugeliui asocijuojasi su šeima, juoku, sotumo jausmu ir itin kokybiškais ingredientais. Šios šalies maistą yra labai pamėgę ir lietuviai. Pastebime, kad pirkėjai noriai perka, ieško itališkų produktų ir stengiasi į savo namus įnešti Itališkos virtuvės kvapo. Kalbant apie šios šalies maistą – jis neįsivaizduojamas be šviežių, vietinių produktų. Patiekalai dažnai yra gardinami žolelėms, įvairiausiais sūriais, ypač kokybišku alyvuogių aliejumi, kumpiu. O vienas autentiškiausių ir ikoniškiausių itališkų patiekalų – makaronai“,– pasakoja V. Juodkazienė.

      Italija suskirstyta net į 20 regionų, o kiekvienas regionas turi ne tik jam būdingas tradicijas, tarmę, bet ir, žinoma, jame gaminamus šviežiausius itališkus produktus bei autentiškus patiekalus. Italai labai didžiuojasi savo kilme, šalimi ir jos kultūra – paklausus italo iš kur jis yra kilęs, jis pasakys ne tik savo regioną ir bet ir mažiausio kaimelio pavadinimą bei papasakos, kodėl jo gimtame mieste makaronai ar kiti patiekalai yra skanesni negu gretimame. Pavyzdžiui, Lombardijoje žmonės labiau nei makaronus mėgsta polentą, toskaniečiai – tikri duonos gaminimo meistrai, o Kampanija – dar vieno ikoniško Italijos patiekalo – picos – gimimo vieta.

      SUSIJĘ STRAIPSNIAI

      „Regitra“ pasipildo 45 naujais numerio ženklų deriniais

      Įtrauktieji į pensijų kaupimą turi dar penkis mėnesius apsispręsti. Ką svarbu žinoti?

      Gyventojams siūlomos elektros kainos ir toliau traukiasi

      V. Juodkazienė pasakoja, kad itališko maisto populiarumo paslaptis – lengvai paruošiami, šilti ir daug ingredientų nereikalaujantys patiekalai. O kad Italija kvepiančius patiekalus pasigaminti galėtumėte ir namuose, maisto ekspertė išskiria 5 produktus, kuriuos privalote turėti savo šaldytuve arba spintelėse.

      Parmezanas.  Be šio kietojo sūrioitališka virtuvė neįsivaizduojama. Jis yra kilęs ir gaminimas Emilijos-Romanijos bei Lombardijos regionuose. Parmezanas – organizacijos „Consorzio del Parmigiano Reggiano“ saugomas produktas ir yra gaminamas pagal nustatytas, oficialiai patvirtintas taisykles. Parmezanas – universalus produktas. Jį Italijoje naudoja ir picoms, makaronams, rizotui gardinti, tačiau jis valgomas ir vienas, kaip užkandis.

      Parmos kumpis yra kilęs iš Italijoje esančio iš saulėtojo Parmos regiono. Šis gaminys, kaip ir balzamiko actas ar parmezano sūris, vadinamas vienu iš itališko maisto perlų. Svarbu ir tai, kad kiaulės čia šeriamos parmezano išrūgomis ir grūdais – tai suteikia kumpiui ypatingą skonį ir savitą spalvą. Parmos kumpis Italijoje dažnai patiekiamas su melionu arba derinamas su mocarela ar parmezano sūriu. Juo taip pat gardinamos picos ar makaronų patiekalai.

      Alyvuogių aliejus. Vienas iš svarbiausių itališkos virtuvės ingredientų – ypač tyras, kokybiškas alyvuogių aliejus. Italai aliejumi gardina ne tik salotas, bet ir makaronų patiekalus, jį naudoja kaip padažą picoms, valgo kartu su duona. Alyvuogių aliejus – ne tik skanus, bet ir sveikas ingredientas. Mitybos ir maisto gaminimo ekspertai sutaria, kad tai yra vienas iš universaliausių ir sveikiausių aliejų, jame gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių, antioksidantų. Italai taip mėgsta alyvuogių aliejų, kad juo gardina netgi vanilinius ledus.

      Makaronai. Dar vienas produktas, tapęs visiškai neatsiejamu nuo Italijos, – makaronai. Skaičiuojama, kad yra net 350 skirtingų makaronų rūšių, ir maždaug keturis kartus daugiau jų pavadinimų! Taip atsitiko dėl to, kad kai kurie makaronų tipai skirtingomis kalbomis turi skirtingus pavadinimus, o, pavyzdžiui, Italijoje makaronų pavadinimai skiriasi ir priklausomai nuo regiono ar vietovės. Dažniausiai makaronai gardinami įvairiausiais padažais, sūriais, kumpiu, tačiau vienas populiariausių itališkų patiekalų, kuris yra gaminimas iš makaronų – lazanija. Makaronai taip pat dedami į sriubas, o šalti valgomi su salotomis.

      Brusketa. Itališko maisto puota neįsivaizduojama ir be užkandžių. Sūriai, kumpiai, alyvuogės, pomidorai – dažniausiai valgomi itališki produktai, tačiau dar vienas užkandis be kurio dažnai neapsieina nė vienas itališko stiliaus vakarėlis – itališki sumuštiniai, kitaip dar vadinami brusketomis. Brusketos dažniausiai gaminamos iš šviežios itališkos duonos, kuri yra patiekiama su įvairiausiomis užtepėlėmis. Pavyzdžiui, pesto, alyvuogių ar saulėje džiovintų pomidorų.

      Please login to join discussion

      Kiti Straipsniai

      Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

      Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

      11 lapkričio, 2022
      Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

      Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

      28 rugsėjo, 2022
      Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

      Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

      5 rugsėjo, 2022
      Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

      Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

      5 rugpjūčio, 2022
      Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

      Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

      5 rugpjūčio, 2022
      3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

      3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

      2 rugpjūčio, 2022
      Daugiau
      Kitos naujienos

      Artimiausią parą aukštesnio slėgio laukas lems sausesnius ir giedresnius orus

      Gegužės mėnesį policija vykdys eismo saugumo prevenciją keliuose

      radviliškis (1)

      © 2012 – 2022 manoRadviliskis.lt

      RINA partneris.

      efav

      eLengvai tinklas.

      eLengvai MEDIA GROUP

      No Result
      View All Result
      • Naujienos

      © 2012 - 2022 eLengvai - MEDIA GROUP