Šeštadienis, 17 gegužės, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
Mano Radviliškis!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
Mano Radviliškis!
No Result
View All Result

Socialinius tinklus sužavėjęs avižinis apkepas: sveikiems, lengviems ir skaniems savaitgalio pusryčiams

RINA@ RINA
Penktadienis, 23 balandžio, 2021
0
Autorius: MAXIMA
Sveika, greitai paruošiama ir be galo skani maistingų savaitgalio pusryčių alternatyva. Taip vadinamas tikra socialinių tinklų sensacija pasaulyje tapęs avižinis apkepas, kuris jau spėjo užkariauti ir lietuvių virtuves. Tai neturėtų kelti nuostabos, nes šis patiekalas be visų minėtų privalumų puikiai tinka ir netoleruojantiems gliuteno, kurie taip pat kartkartėmis nori pasilepinti saldžiais savaitgalio pusryčiais. Ta proga lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertai dalijasi šio skanėsto receptu.

Avižos – tikras supermaistas

Tai, jog lietuviai per pandemiją pradėjo valgyti sveikiau, pastebi  „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. Todėl, jos teigimu, avižinis apkepas, kuriame kvietinius miltus keičia daug maistingesnės avižos, puikiai atitinka dabartinius mitybos įpročius bei tendencijas.

„Neseniai vykdyta „Maximos“ lojalių klientų apklausa parodė, jog daugiau nei trečdalis mūsų pirkėjų per karantiną ėmė labiau rūpintis savo sveikata ir pradėjo maitintis sveikiau. Šiandien lietuviai ieško ne tik geriausių kainų, bet ir nori būti tikri dėl tinkamos sudėties bei aukščiausios produktų kokybės. Todėl mūsų prioritetas yra patenkinti klientų lūkesčius ir pasiūlyti jiems platų, kokybišką bei įvairius poreikius atitinkantį prekių asortimentą, tarp kurių gausu ir grūdinių kultūrų produkcijos“, – sako E. Dapkienė.

Panašusturinys

Įspūdingos 220 stalo žaidimų kolekcijos savininkas L. Bulotas: darbas „Lidl“ – kaip gerai sukurtas ir įtraukiantis stalo žaidimas

„Sodra“ moka išmokas, kai tėvai nevykdo pareigos išlaikyti vaiką: per metus skiriama 20 milijonų eurų

„Sodra“ pradėjo pensijų atnaujinimą dirbantiems pensininkams: ką reikia žinoti?

Savo ruožtu „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė antrina – didėjantis noras rūpintis savimi pirmiausia turėtų atsispindėti kiekvieno virtuvėje. Anot jos, būtent čia prasideda sveikesnis gyvenimas, nes subalansuota mityba yra geros sveikatos, energijos bei puikios nuotaikos pagrindas.

„Šis avižinis apkepas gali nustebinti kiekvieną, kuris šiuo metu virtuvėje ne tik stokoja įkvėpimo, bet ir nuolat ieško sveikų receptų idėjų. Jis gaminamas iš avižų, kuriose yra gausu skaidulinių medžiagų bei B grupės vitaminų, svarbių smegenų bei nervų sistemos funkcijoms. Avižos kartu reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, mažindamos riziką susirgti diabetu, todėl ne veltui šio apkepo gamybai rekomenduojama naudoti ne cukrų, o klevų sirupą, kuris yra natūralesnė ir sveikesnė alternatyva“, – pataria B. Baratinskaitė.

Be to, maisto gamybos ekspertė priduria, jog šis patiekalas yra kepamas orkaitėje, o ne keptuvėje, todėl jo gamybai nenaudojami riebalai. Anot jos, avižinis apkepas – tarsi vienas didžiulis blynas, kurio užteks visai šeimai, o jei joje yra netoleruojančių gliuteno, mėgautis valgiu bus galima drąsiai ir be rūpesčių.

Ta proga maisto gamybos ekspertė dalijasi avižinio apkepo receptu, kuris užtikrins saldžius, tačiau taip pat sveikus pusryčius, puikiai tinkančius savaitgaliui.

 

Avižinio apkepo receptas, kuriam abejingų neliks

Reikės: 2 puodelių avižų, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos ir maltos vanilės, 2 kiaušinių, puodelio pieno, 3 arbatinių šaukštų klevų sirupo.

Visus turimus produktus sudėkite į trintuvą ir suplakite iki vientisos masės. Ją supilkite į kepimo popieriumi ištiestą gilią skardą, pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 20–25 minutes, kol gražiai apskrus. Tuomet apkepą išimkite, sudėkite į lėkštes ir ragaukite.

„Norint, jog avižinis apkepas būtų dar skanesnis, jį siūlyčiau patiekti su graikišku jogurtu, pagardintu pasirinktomis trintomis uogomis. Taip pat išties nustebinti gali ant viršaus užteptas riešutų sviestas kartu su uogiene. Šis avižinis apkepas yra atviras pačioms netikėčiausioms kulinarinėms idėjoms ir eksperimentams, tačiau vienas jo bruožas yra nepakeičiamas – tai nuostabus skonis, kuris sužavėjo viso pasaulio smaližius“, – šypsosi B. Baratinskaitė.

Šiame straipsnyje

Savaitės Klausimas

Ar sutiktumėte mokėti didesnius mokesčius krašto gynybai finansuoti?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

11 balandžio, 2025
Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

11 balandžio, 2025
Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

10 balandžio, 2025
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

10 balandžio, 2025
Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

24 sausio, 2025
Itališko skonio savaitgalis: pasigaminkite greitą ir pigų vištienos receptą

Itališko skonio savaitgalis: pasigaminkite greitą ir pigų vištienos receptą

22 lapkričio, 2024
Daugiau
Kitos naujienos

Ilgieji pusryčiai – kaip pasiruošti, kad be rūpesčių mėgautumėtės šylančiu oru

Netikėta žinia radviliškietei apie papildomas išmokas baigėsi santaupų praradimu

© 2012 – 2022 manoRaseiniai.lt

  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.