Antradienis, 7 vasario, 2023
-1 °c
Radviliškis
-2 ° Tr
-2 ° Kt
-1 ° Pn
-1 ° Št
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
SUBSCRIBE
mano Radviliskis
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Politika
  • Sveikata
  • Jaunimas
    Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

    Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

    Kutiškius aplankė Trys karaliai

    Kutiškius aplankė Trys karaliai

    Šeduvos gimnazijoje vyko labdaros paramos koncertas „Uždekim žiburius širdžių“

    Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

    Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

    Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

    Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

    Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

    Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

    „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

    „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

    Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

    Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

    Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

    Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

    Trending Tags

    • Sportas
    • Turizmas
    • Maistas
    • Kultūra
    • Pramogos
    • Kriminalai
    • Įvairūs
    • Verslas
    • Politika
    • Sveikata
    • Jaunimas
      Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

      Kokie žeklai išduoda seksualinę prievartą ir kur kreiptis pagalbos?

      Kutiškius aplankė Trys karaliai

      Kutiškius aplankė Trys karaliai

      Šeduvos gimnazijoje vyko labdaros paramos koncertas „Uždekim žiburius širdžių“

      Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

      Pokyčiai profesiniame mokyme: verslui – daugiau galimybių tiesiogiai įsitraukti į specialistų rengimą

      Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

      Steigiami regioniniai konsultaciniai specialiojo ugdymo centrai, savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas

      Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

      Įvyko jau 5-asis dviračių žygis rudenėjančia „Kudirknakčio“ trasa

      „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

      „Sodra“: jaunuoliai, kurie šiais metais nebesimokys, turėtų pasitikrinti sveikatos draudimą

      Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

      Startuoja maltiečių programa „Drąsiau į gyvenimą“ – pagalba vaikams ir jaunimui visais jų gyvenimo etapais

      Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

      Prasidėjo papildomas priėmimas į universitetus ir kolegijas

      Trending Tags

      • Sportas
      • Turizmas
      • Maistas
      • Kultūra
      • Pramogos
      • Kriminalai
      • Įvairūs
      No Result
      View All Result
      mano Radviliskis
      No Result
      View All Result

      Veganiška vištiena: mėsos patiekalus primenantis naminis seitanas sparčiai populiarėja tarp sveikuolių

      RINA@ RINA
      Pirmadienis, 12 balandžio, 2021
      0
      Autorius: MAXIMA
      Augalinė mityba sulaukia vis didesnio visuomenės pripažinimo. Kol vieni apsisprendžia kardinaliai pakeisti savo mitybos įpročius atsisakant mėsos, kiti sveikai besimaitinantys visavalgiai į savo valgiaraštį įtraukia dar daugiau vegetariškų bei veganiškų patiekalų. Savo ruožtu lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai tikina, kad pandemijos metu naujovių virtuvėje ieškantys tautiečiai ne tik drąsiau išbando mėsą pakeičiančius sojų ar kitus grūdinės kilmės produktus, bet ir lengviau leidžiasi į veganiškų patiekalų ruošimo eksperimentus namuose. Ta proga „Maxima“ siūlo išbandyti pasaulį užkariaujančią veganišką vištieną.

      SUSIJĘ STRAIPSNIAI

      „Regitra“ pasipildo 45 naujais numerio ženklų deriniais

      Įtrauktieji į pensijų kaupimą turi dar penkis mėnesius apsispręsti. Ką svarbu žinoti?

      Gyventojams siūlomos elektros kainos ir toliau traukiasi

      Veganiški produktai veržiasi į priekį
      „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė pastebi, kad ypatingai pandemijos metu lietuviai tampa atviresni ne tik naujoms, bet ir sveikesnėms receptų idėjoms. Dėl to, anot jos, tai gali paskatinti aktyvesnį domėjimąsi augaliniais produktais bei atsakingesnį požiūrį apie itin dažną mėsos vartojimą.
      „Augalinės kilmės produktai parduotuvių lentynose vis dažniau sudomina tautiečius. Vien per praėjusius metus mūsų prekybos tinklas fiksavo iki 16 proc. išaugusią veganiškų, vegetariškų bei sojos produktų paklausą. Toks pirkėjų susidomėjimas augalinėmis alternatyvomis skatina mus imtis pokyčių ir skirti dar daugiau dėmesio šio asortimento plėtimui, taip siekiant pasirūpinti, jog kiekvienas pirkėjas rastų labiausiai jo poreikius, kainą bei kokybę atitinkančius produktus“, – teigia E. Dapkienė.
      Tuo metu „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė priduria, kad viešojoje erdvėje atsiranda vis daugiau augalinių receptų, kurie gali paneigti dažnai išgirstamas nuomones, jog veganiška mityba visuomet pareikalauja daugiau išlaidų negu visavalgiška. Šiuos įsitikinimus griauna ir pasaulinio dėmesio sulaukusi mėsos alternatyva – seitanas.
      „Kvietine mėsa vadinamas seitanas gali pakeisti daugumos požiūrį į veganišką mitybą. Tik iš miltų, vandens bei sultinio gaminamas seitanas ne tik prieinamas kiekvienam, bet ir yra puikus baltymų šaltinis. Visgi tokio recepto gamyba pareikalauja virtuvėje praleisti kiek daugiau laiko, kadangi maisto ruošimo metu būtina vandeniu skalaujant kvietinę tešlą iš jos pašalinti visą esantį krakmolą. Tačiau vėliau gautą veganiškos mėsos produktą galite naudoti vietoje labiausiai pamėgtų mėsos patiekalų – nesvarbu, ar tai būtų vištienos troškinys, ar netgi grilinti mėsos gabalėliai“, – pasakoja B. Baratinskaitė.
      Pažadinusiems savyje norą išbandyti daugiau veganiškų alternatyvų namuose, maisto gamybos ekspertė atskleidžia seitano gamybos subtilybes bei dalijasi garnyrais, išryškinsiančiais jo skonį.
      Seitano receptas
      Reikės: 1200 g kvietinių miltų, 750 ml vandens, 2 l vištienos arba daržovių skonio sultinio.
      Į didelį metalinį indą supilkite miltus bei vandenį. Maišykite tešlą, kol ši sulips. Vėliau ją išimkite iš dubens ir padėkite ant švaraus stalviršio. Minkykite tešlą iki kol ji taps vientisa. Tada iš jos suformuokite didelį rutulį. Jį dėkite į švarų dubenį ir pilnai užpilkite vandeniu. Viską uždenkite maistine plėvele ir palikite 1-2 val.
      Po poros valandų nupilkite skystį ir dar kartą tešlą užpilkite švariu vandeniu. Tada pradėkite vandenyje minkyti tešlą – po kiek laiko pamatysite, kaip vanduo nusidažo baltai. Tuomet per kiaurą dubenį nupilkite vandenį ir leiskite tešlai nusausėti.
      Vėliau įdėkite tešlą į švarų dubenį ir pakartokite tą pačią „praplovimo“ techniką – užpilkite tešlą vandeniu, viską gerai išminkykite ir nupilkite. Tešlą švariame kiaurame inde uždenkite maistine plėvele ir palikite „pastovėti“ dar 20 min.
      Tada padėkite tešlą ant stalviršio, tolygiai ją ištempkite, įpjaukite tris vertikalias linijas ir padalinkite į tris dalis taip, kad iš jų vėliau galėtumėte supinti kasą. Pradėkite įpjovimus ne nuo pačio viršaus – svarbu, kad šios trys juostos nenutrūktų viena nuo kitos jas pinant. Kai supinsite kasą, ištempkite ją ir suriškite keletą mazgų.
      Suformuotą tešlą dėkite į verdantį sultinį. Uždenkite indą dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 2 val. Išvirus, išimkite tešlą ir leiskite pastovėti dar porą valandų. Tuomet užpilkite ją virtu sultiniu, uždenkite maistine plėvele ir palikite vienai nakčiai šaldytuve. Kitos dienos rytą ištraukite seitaną iš indo ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
      „Paruošto seitano išvaizda ir skonis nustebins tiek veganus, tiek visavalgius. Šį pagamintą produktą galima dėti į visus patiekalus, kur norima pakeisti vištieną. Pavyzdžiui, seitaną tinka ruošti su kepintomis daržovėmis paprasčiausiame saldžiarūgščiame padaže – tai padės jums ne tik išbandyti naujų receptų, bet ir nukeliauti į Azijos virtuvę nė neišėjus iš namų. Be to, įsibėgėjant pavasariui, greitai prasidės ir griliaus sezonas, kur taip pat galite panaudoti seitano mėsą – supjaustykite ją stambesniais gabalėliais, užmarinuokite mėgstamame mėsos marinate bei kartu su pjaustytomis daržovėmis kepkite ant iešmo“, – dalijasi patarimais maisto gamybos ekspertė.
      Please login to join discussion

      Kiti Straipsniai

      Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

      Ruošiant kugelį tiks ir koktelių plaktuvas – neužtruksite pasigaminti

      11 lapkričio, 2022
      Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

      Pasaulinė širdies diena: ką valgyti ir kaip kitaip prisidėti prie geresnės savijautos

      28 rugsėjo, 2022
      Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

      Kalnai ir kalorijos: Alpių regiono virtuvė, puikiai tinkanti ant mūsų rudeniško stalo

      5 rugsėjo, 2022
      Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

      Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

      5 rugpjūčio, 2022
      Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

      Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

      5 rugpjūčio, 2022
      3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

      3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

      2 rugpjūčio, 2022
      Daugiau
      Kitos naujienos

      Radviliškio rajone skiepijimo tempai didėja

      Atvykstantiems iš Kroatijos ir Turkijos bus taikomos griežtesnės izoliacijos sąlygos

      radviliškis (1)

      © 2012 – 2022 manoRadviliskis.lt

      RINA partneris.

      efav

      eLengvai tinklas.

      eLengvai MEDIA GROUP

      No Result
      View All Result
      • Naujienos

      © 2012 - 2022 eLengvai - MEDIA GROUP